25 Mart 2008 Salı

#20 Moskovadan Hatun Manzaralari



Terim Chelsea Yolunda

İngiltere'nin Daily Mirror gazetesi, Chelsea Teknik Direktörü Avram Grant'ın yeni sezonda takımın başından kesin ayrılacağını ve Chelsea Başkanı Abramoviçin takımın başına getirmeyi düşündüğü 3 isimden birinin Fatih Terim olduğunu yazdı.

Fatih Terim'in danışmanı Mel Goldberg ise yaptığı açıklamada 3 tane Premier Lig kulübü ile görüşme halinde olduklarını ve Fatih Terim'in de İngiltere'de çalışmaya sıcak baktığını açıkladı.

İngiliz Mirror gazetesi haberi "ÖZEL" olarak okuyucularına duyururken, A Milli Futbol Takımı'nın patronu 54 yaşındaki Terim'ın dışında Barcelona'dan Frank Rijkaard ve Getafe'den Michael Laudrup'un da Grant'ın yerine Chelsea ile anlaşabileceği belirtildi.

Terim'in 2000 senesinde G.Saray ile UEFA Kupası'nda elde ettiği başarı ön plana çıkartılırken, tecrübeli çalıştırıcının Türkiye'yi 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine taşımayı başardığı da haberin detaylarında yer aldı.

Mirror haberinde Terim'in Avrupa'daki en iyi teknik direktörlerden biri olduğunu da yazdı.

# 19 Moskovadan Hatun Manzaralari



2 Mart 2008 Pazar

Rusya Fikralari

Rusya `nın milli lideri haline gelen Viladimir Putin `in uzun yıllar daha Rusya `nın politik hayatında etkili olması beklenirken, Rus basını da Putin hakkında ilginç fıkralar üretiliyor. Sovyetlerin dağılmasının ardından Rusya `yı tekrar ekonomik ve siyasi alanda eski gücüne kavuşturan Putin `in arkasında yüzde 70`lere varan halk desteği bulunuyor.
İşte Putin için dilden dile dolaşan ilginç siyasi fıkralardan bazıları:
Okul fotosunda Fradkov `u bulamaz Rusya Devlet Başkanı, eski Başbakan Mihail Fradkov `u görevinden almadan bir gün önce eski KGB ajanlığı döneminden kalma okul fotoğraflarına bakmaktadır. Putin , Fradkov `u odasına çağırtır ve ona şöyle der:
"Sayın başbakan sen ilkokul fotoğraflarında yoksun." Fradkov ertesi gün görevden alınmıştır.
2008`den sonra Rusya `yı başka bir lider yönetecek Bir basın toplantısında Rusya lideri 2008`den Rusya `yı başka bir liderin yöneteceğini söyledi. Ertesi gün açıklamada bulunan Kremlin danışmanlarından biri Putin `in sekiz yıllık iktidarı döneminde değiştiğini ve farklı bir lider haline geldiğini söyledi.
Zor sınav Viladimir Putin `in kızlarından Katya üniversite sınavına girecekti. Sınavın hayli zor geçtiği belirtildi. Çünkü; bu öğrenci için 40 üniversite yarışmıştı.
Abromoviç `in ne kadar mal varlığı olmalı Putin bir gün milyarder Roman Abramoviç `i yanına çağırır ve derki: "Ülkemiz için bir çok şey yaptın. Futbol`un gelişimine katkıda bulundun. Çukotka eyaletinin kalkınması için teşviklerin oldu. Ülkemizin tanıtımına katkı sağladın. Tüm bunlar için seni ödüllendirmek istiyorum. Size bir çek yazayım. Ne kadar istersin?"
Abramoviç sessiz.
-Söyle, söyle! 50? 100?
Abramoviç yine sessiz.
- 250 milyon dolar yeterli mi?
Abramoviç , artık dayanamıyor.
- Yeterli, yeterli efendim, lütfen.
Putin dostane bir tavırla gülümseyerek, 250 milyon dolarlık çeki imzalar. Daha sonra çeki Abramoviç `in cebine sokar ve ekler:" Ancak Abramoviç , bundan fazlasını iade etmek gerekiyor". der.

# 17 Moskovadan Hatun Manzaralari