2 Mart 2008 Pazar

Rusya Fikralari

Rusya `nın milli lideri haline gelen Viladimir Putin `in uzun yıllar daha Rusya `nın politik hayatında etkili olması beklenirken, Rus basını da Putin hakkında ilginç fıkralar üretiliyor. Sovyetlerin dağılmasının ardından Rusya `yı tekrar ekonomik ve siyasi alanda eski gücüne kavuşturan Putin `in arkasında yüzde 70`lere varan halk desteği bulunuyor.
İşte Putin için dilden dile dolaşan ilginç siyasi fıkralardan bazıları:
Okul fotosunda Fradkov `u bulamaz Rusya Devlet Başkanı, eski Başbakan Mihail Fradkov `u görevinden almadan bir gün önce eski KGB ajanlığı döneminden kalma okul fotoğraflarına bakmaktadır. Putin , Fradkov `u odasına çağırtır ve ona şöyle der:
"Sayın başbakan sen ilkokul fotoğraflarında yoksun." Fradkov ertesi gün görevden alınmıştır.
2008`den sonra Rusya `yı başka bir lider yönetecek Bir basın toplantısında Rusya lideri 2008`den Rusya `yı başka bir liderin yöneteceğini söyledi. Ertesi gün açıklamada bulunan Kremlin danışmanlarından biri Putin `in sekiz yıllık iktidarı döneminde değiştiğini ve farklı bir lider haline geldiğini söyledi.
Zor sınav Viladimir Putin `in kızlarından Katya üniversite sınavına girecekti. Sınavın hayli zor geçtiği belirtildi. Çünkü; bu öğrenci için 40 üniversite yarışmıştı.
Abromoviç `in ne kadar mal varlığı olmalı Putin bir gün milyarder Roman Abramoviç `i yanına çağırır ve derki: "Ülkemiz için bir çok şey yaptın. Futbol`un gelişimine katkıda bulundun. Çukotka eyaletinin kalkınması için teşviklerin oldu. Ülkemizin tanıtımına katkı sağladın. Tüm bunlar için seni ödüllendirmek istiyorum. Size bir çek yazayım. Ne kadar istersin?"
Abramoviç sessiz.
-Söyle, söyle! 50? 100?
Abramoviç yine sessiz.
- 250 milyon dolar yeterli mi?
Abramoviç , artık dayanamıyor.
- Yeterli, yeterli efendim, lütfen.
Putin dostane bir tavırla gülümseyerek, 250 milyon dolarlık çeki imzalar. Daha sonra çeki Abramoviç `in cebine sokar ve ekler:" Ancak Abramoviç , bundan fazlasını iade etmek gerekiyor". der.

Hiç yorum yok: