28 Ocak 2008 Pazartesi

# 3 18 Maddede Moskova

7) “Bir Big Mac hamburger satın alabilmek için gereken çalışma süresi” sıralamasında dünyada 34. sırada

İsviçre bankası UBS tarafından, Mc Donald’s restoranında bir Big Mac hamburger satın almak isteyen bir kişinin ne kadar süre çalışması gerektiğini ortaya koyarak farklı ülkelerdeki tüketicilerin alım gücünü karşılaştırmak amacıyla 70 ayrı dünya şehrinde yürütülen araştırmada, ortalama bir Moskovalı’nın ancak 25 dakika çalıştıktan sonra bir Big Mac satın alabildiği ortaya kondu. Araştırmanın birincisi Tokyo’da yaşayanlar için ise bu süre 10 dakika.

8) Dünyada en kötü imaja sahip 13. şehir

Amerikan kamuoyu araştırma şirketi Global Market Insıte (GMI) tarafından, şehirlerinin dünyadaki imajlarını belirlemek için 20 farklı ülkeden 15 bin kişiyle internet üzerinden görüşülerek yapılan araştırmada Moskova 60 şehir arasından 48. oldu. Rusya başkenti, araştırmanın iklim, şehir güzelliği ve insanların yaklaşımları gibi kriterlerin göz önünde tutulduğu “İklim” kategorisinde sonuncu olurken (60.), göçmenler, işadamları ve şehre gelen diğer yabancılar için ekonomik şartların ve eğitim fırsatlarının değerlendirildiği “Potansiyel” adlı kategoride ise 52 sırada yer aldı. “Yaşam koşulları” kategorisinde 54. sırada kendine yer bulan Moskova, kent sakinlerinin misafirperverliğinin değerlendirildiği kategoride de sonuncu sırada yer aldı. Global Market Insıte şirketinin araştırmasına göre dünyada en olumlu imaja sahip ilk 10 şehir ise şöyle sıralanıyor: Sidney, Londra, Paris, Roma, New York, Washington, San Francisco, Melbourne, Barcelona, Cenevre.

9) Dünyadaki en yüksek 59. gökdelene sahip şehir

“RBC Raiting” şirketinin, dünyadaki en yüksek 100 gökdeleni belirlediği araştırmada, Moskova’daki Triumph Palace binası 59. oldu. 2004 yılında inşaa edilen 264 metre uzunluğundaki binanın 61 katı bulunuyor. Moscow City’deki 432 metre uzunluğundaki Federasyon Kulesi binasının inşasının tamamlanmasının ardından ise Moskova bu sıralamada beşinci sıraya yükselecek. Dünyadaki en yüksek ilk 10 gökdelen ise şöyle sıralanıyor: Taipei 101 (Tayvan), Petronas Tower 1 (Kuala-Lumpur), Petronas Tower 2 (Kuala-Lumpur), Sears Tower (Chicago), Jin Mao Building (Şangay), Two International Finance Center (Guançşou), Empire State (New York), Central Plaza (Honh Kong)...

10) Dünyada lüks konut fiyatlarının en yüksek olduğu 11. şehir

İngiliz emlak şirketi Knight Frank ve Citi Private bankası tarafından her yıl yayımlanan “Dünya Servet Raporu (The Wealth Report)”na göre, dünyada konut fiyatlarının en hızlı yükseldiği şehir Moskova. Günümüzde “business class” konut fiyatlarında Londra’nın 36 bin 800 bin avro metrekare fiyatıyla dünyada başı çektiği belirtilen raporda, ikinci sırada 35 bin avroyla Monaco’nun, üçüncü sırada ise 25 bin 600 avro ile New York’un geldiği açıklandı. Rapora göre, Moskova ise12 bin 300 avro ile dünyada “business class” konut fiyatlarının en pahalı olduğu 11. şehir konumunda bulunuyor. St.Petersburg’un ise 10 bin 400 avroyla dünyada lüks konutların en pahalı olduğu 14. şehir olduğu açıklandı. Lüks konut fiyatlarında dünyada başı çeken diğer şehirler ise şöyle sıralanıyor: Londra, Monaco, New York, Hong Kong, Tokyo, Cannes, St.Tropez, Sidney, Paris, Roma, Moskova, Venedik, St.Petersburg…

11) Dünyada en fazla yeni yıl harcaması yapılan 11. şehir

İngiliz araştırma kuruluşu Deloitte’nin anketine göre, Moskovalılar gelirlerinin yüzde 13’ünü yılbaşı kutlamaları ve hediyeleri için harcıyor. 14 ülkedeki tüketiciler arasında yapılan ve Rusya’yı temsilen Moskova ve Moskova Bölgesi’nde yaşayan 860 Rus’un katıldığı anketin sonuçlarına göre, Moskova dünyada en fazla yeni yıl harcaması yapılan 11. şehir konumunda bulunuyor. Yeni yılda en fazla para harcayan diğer ülkeler ise şöyle: İrlanda, ABD, Kıbrıs, Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Yunanistan, Belçika, Portekiz, Fransa.

12) Dünyada nüfusun en yoğun olduğu 5. başkent

“RBC Raiting” şirketinin araştırmasına göre Moskova, 10 milyon 415 binlik nüfusuyla nüfus yoğunluğu sıralamasında dünya başkentleri arasında beşinci sırada bulunuyor. Araştırmaya göre nüfusun en yoğun olduğu diğer dünya başkentleri ise şöyle sıralanıyor: Tokyo (12 milyon 527 bin), Buenos-Aires (11 milyon 595 bin), Delhi (11 milyon 215 bin), Manila (10 milyon 546 bin).

# 13 Moskovadan Hatun Manzaralari



27 Ocak 2008 Pazar

# 3 18 Maddede Moskova

4) İş yapmanın en zor olduğu dünya şehri

MasterCard firması, İngiltere Sosyoloji Enstitüsü ve Pekin Ulusal Ekonomik Araştırmalar Merkezi tarafından dünyada iş yapmanın en zor olduğu şehirleri belirlemek amacıyla yürütülen ve 50 dünya şehrinin ulaşım şartlarından bilim düzeyine kadar birçok farklı kritere göre değerlendirilerek 100 üzerinden puanlandığı araştırmada Moskova, aldığı 39,8 puanla “iş yapmanın en zor olduğu dünya metropolü” unvanının sahibi oldu. Araştırmada değerlendirme kapsamına alınan ana kriterler şöyle: İş gelişimini etkileyen politik ve hukuki şartlar, ekonomik istikrar, iş iklimi, dünya finans sistemindeki önemi, iş merkezlerinin kalitesi, bilim ve bilgi düzeyi... Listenin ilk 11 sırasında yer alan şehirler ise şöyle sıralanıyor: Londra, New York, Tokyo, Chicago, Hong Kong, Singapur, Frankfurt, Paris, Seul, Los Angeles, Amsterdam. Listede Moskova'yla beraber son sıraları paylaşan metropoller ise şöyle: Bombay, Pekin, Johannesburg, San Paulo ve Varşova.

5) Milyarder sayısı bakımından dünyada 2.

Amerikan dergisi “Forbes” tarafından her yıl yayımlanan “Dünya Milyarderleri Listesi”nde Moskova, New York’un ardından ikinci sırada yer alıyor. Araştırmaya göre, dünyadaki 53 Rus milyarderden 25’i Moskova’da yaşıyor. Forbes’in listesine göre New York’ta 40, Londra ise 23 milyarder bulunuyor.

6) Sıradan vatandaşların yaşam maliyetleri bakımından dünyadaki en pahalı 26. şehir

The Economist dergisinin uzmanları tarafından, 130 dünya şehrindeki 170 farklı gündelik ürünün ve hizmetin fiyatları değerlendirilerek yapılan araştırmaya göre Moskova, sıradan halk için dünyada yaşamın en pahalı olduğu 26. şehir. Araştırmada Moskova’nın bir basamak üstünde Amsterdam, bir basamak altında ise New York yer alıyor. The Economist dergisinin araştırmasına göre sıradan vatandaşların yaşam maliyetlerinin en yüksek olduğu ilk 10 dünya şehri ise şöyle sıralanıyor: Oslo, Paris, Kopenhang, Londra, Tokyo, Osaka, Reykjabik, Zürih, Frankfurt, Helsinki.

# 12 Moskovadan Hatun Manzaralari



26 Ocak 2008 Cumartesi

# 2 18 Maddede Moskova

2) Yaşam kalitesi bakımından dünyanın 171. şehri
“Mercer Human Resource Consulting” şirketi tarafından yapılan bir diğer araştırmada ise Moskova, yaşam kalitesi bakımından karşılaştırılan 215 dünya şehri arasında 171. sırada yer alıyor. Şehirlerin; politik istikrar, kanunların işleyişi, suç oranları, döviz mevzuatı, bankacılık hizmetleri, sansür ve insan hakları ihlalleri, sağlık ve sağlık hizmetleri, eğitim, konut hizmetleri , ulaşım, tatil imkanları, iklim ve konut şartları gibi 39 kritere göre değerlendirildiği araştırmada Moskova’nın, yaşam kalitesi bakımından Brazzaville, Hartum gibi şehirlerin çok az ilerisinde olduğu sonucuna varılırken, St.Petersburg ise aynı araştırmanın 164. sırasında yer alıyor. Mercer Human Resource Consulting şirketinin “yaşam kalitesi” araştırmasında ilk 10 sırada yer alan şehirler ise şöyle sıralanıyor: Zürih, Cenevre, Vancouver, Venedik, Oakland, Düsseldorf, Frankfurt, Münih, Bern, Sidney.


3) Sağlık seviyesi ve sağlık hizmetleri bakımından dünyada 201. sırada
Mercer Human Resource Consulting’in, 215 dünya şehrini sağlık ve sağlık hizmetleri konusunda değerlendirdiği araştırmada ise Moskova, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou ile aynı sırayı paylaştı (201.). Kanada’nın Calgary şehrinin birinci, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ise son sırada yer aldığı araştırma, sağlık kuruluşlarının kalitesi ve hizmet şartları, su ve havanın temizliği, kanalizasyon sistemlerinin yeterliliği ve hatta şehirlerdeki fare, kara sinek ve sivrisineklerin çokluğu gibi kriterler göz önünde tutularak yapıldı. Araştırmada en temiz Rusya şehrinin “Kazan” olduğu sonucuna varılırken, Novosibirsk 182., St.Petersburg ise 184. sırada yer aldı. Mercer Human Resource Consulting şirketinin araştırmasına göre dünyadaki en temiz ve sağlık hizmetleri bakımından en gelişmiş ilk 10 şehir ise şöyle: Calgary, Hawaii, Helsinki, Ottawa, Minneapolis, Oslo, Stockholm, Zürih, Matsuyama, Bern.

# 11 Moskovadan Hatun Manzaralari



22 Ocak 2008 Salı

# 10 Moskovadan Hatun Manzaralari



18 Maddede Moskova

Gün geçmesin ki Moskova’nın adını dünya çapındaki bir kamuoyu araştırmasının baş sıralarında görmeyelim: “Yabancılar için dünyanın en pahalı şehri”, “ Dünyada insanlarının en kaba olduğu altıncı şehir”, “İş yapmanın en zor olduğu dünya şehri”, “Otel ücretlerinin ikinci, ofis kiralarının dördüncü en pahalı olduğu metropol” ve daha neler neler... “Bolşoy Gorod” dergisi, son zamanlarda dünyada çeşitli kamuoyu araştırmaları şirketleri tarafından yapılan ve dünya kentlerini farklı kategorilere göre değerlendiren araştırmaları derleyerek, Rusya başkentindeki yaşama dair bazı gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi.



1) Yabancı üst düzey yöneticiler için dünyanın en pahalı şehri

Merkezi New York’ta bulunan “Mercer Human Resource Consulting” şirketi tarafından yürütülen ve yıllık geliri 100 bin dolar olan bir üst düzey yöneticinin farklı şehirlerdeki tüketim harcamaları dikkate alınarak yapılan araştırmaya göre Moskova, yabancı bir üst düzey yönetici için dünyada yaşamın en pahalı olduğu kent . Kaliteli konutların ücretleri, taksi fiyatları, bir kafede bir fincan kahvenin ne kadara satıldığı, lüks bir restoranda bir öğün yemeğin ne kadar olduğu gibi 200’den fazla kriter değerlendirilerek yapılan araştırmada Rusya başkenti son iki yıldır birinciliği kaptırmazken, üst düzey yöneticiler için dünyada yaşamın en pahalı olduğu diğer şehirler ise şöyle sıralanıyor: Londra, Seul, Tokyo, Hong Kong, Kopenhag, Cenevre, Osaka, Zürih, Oslo, Milan, St.Petersburg, Paris, Singapur, New York.


19 Ocak 2008 Cumartesi

# 8 Moskovadan Hatun Manzaralari



Moskova da Ev Kiralamak Ayri Bir Dert

Moskova’da kiralar son birkaç yılda jet hızıyla arttı. Şu anki görüntü, fiyatların 1998 krizi öncesindeki “uçuk” noktalara vardığı, hatta geçtiği yolunda. MGSN adlı kuruluşun araştırmasına göre, başkentin merkezinde (Centralnıy Okrug) tek oda 1000 dolar, iki oda 1300 dolar, üç oda ise 1700-3000 dolar verirseniz "idare eder" kalitede kiralık daire bulma şansınız var. Ama önemli bir “ayrıntı”yı atlamayın:

Bu fiyatlar “ekonomi klas” daireler için geçerli fiyat. Bunun Türkçesi, “son derece vasat durumda, Sovyet devrinden kalma, mobilye olarak içinde ya hiçbir şey olmayan, ya da olanın eski-püskü sayılabileceği, apartman girişi de asansörü de pek parlak olmayan daire” demek. Çünkü Moskova’da öbür türlü daireler hemen “Yevro Remont (Avrupa usulü renove edilmiş)” kategorisinde çok daha pahalıya pazarlanıyor!

17 Ocak 2008 Perşembe

Burası Moskova: 50 dolara araba yıkanır!

Fiyatların çıldırdığı Moskova'da son şok: Arabanızı 1270 ruble, yani 50 dolar vererek yıkatmaya ne dersiniz? Durun, hemen heyecana kapılmayın. Ortada bir "numara" yok. Amerikan filmlerinden gördüğünüz gibi, yarı çıplak kızlar, ıslak tişörtlerle bir yandan arabanızı yıkayıp bir yandan da striptiz filan yapmıyor. Herşey olabildiğince basit. Siz, Moskova'nın özelliği olmayan bir oto yıkayıcısında "En fazla 500 rubledir" diye anahtarı Tacik çocuklara teslim ediyorsunuz, 20 dakika sonra, "Borcunuz 1270 ruble!" diyorlar!

Olay, Vavilova ile Nahimovskiy Prospekt'in buluştuğu köşede açılan oto yıkayıcısında geçiyor. Moskova'da iki pizza, iki biraya 50 dolar ödemeye alıştık ama araba yıkamak için bu parayı ödemeye alışmak zor olacak! Dünyanın bir başka şehrinde anlatsanız kimseyi inandıramayacağınız bu hadise, Moskova'nın artık "vakayı adiye"lerinden biri. Başına bu felaket gelen Türk arkadaş dayanamayıp "Fiyat tarifesinizi getirin bakalım" diyor. Liste önüne konuyor. Yok bir yanlışlık. Arabanın "ful temizliği" için 1270 ruble isteniyor, ama içine temizlikten sonra sprey bile sıkılmadan. Burası Moskova! Arabanızı yıkamadan evvel fiyatı sorun, yoksa arabanız gibi siz de "soğuk bir duş" almış olursunuz!

# 7 Moskovadan Hatun Manzaralari



15 Ocak 2008 Salı

# 6 Moskovadan Hatun Manzaralari




Moskova’nın simgesi olan Aziz Vasili (Blajenni) Katedrali, Kızıl Meydan’da bulunmaktadır. Mimar Barma ve Postnikov tarafından 1555–1561 yıllarında Kazan Hanlığı üzerine kazanılan zaferin şerefine inşa edilmiştir. Birbirinden bağımsız duran kilise kuleleri, Kazan seferinin en önemli olaylarını sembolize etmektedir. Katedralin zarif görünüşü, XVII. yy.ın ikinci yarısında biraz değiştirildikten, yani bazı yerleri yeniden inşa edilip resimlerle süslendikten sonra son şeklini almıştır. Bir efsaneye göre, Çar’ın emri üzerine mimar Barma ve Postnikov’un gözlerine bir daha buna benzer bir harika yapamasınlar diye mil çekilmiştir. 1936’da Stalin’in silah arkadaşı Lazar Kaganoviç, Pokrov Katedrali’nin yıkılmasını önermiştir. Anlatılanlara göre, Lazar Kaganoviç, Kızıl Meydan ve yanında sökülüp takılabilir Pokrov Katedrali olan bir maket hazırlayıp Stalin’e getirir. Katedralin, gösterilerin yapılmasına nasıl engel olduğunu ve otomobil trafiğini çok sıkıştırdığını gösterip: “Ama eğer onu kaldırsak” diyerek Katedrali Meydan’dan söküp atar. Stalin bakar, biraz düşünür ve şöyle der:”Lazar, onu yerine koy!”

# 5 Moskovadan Hatun Manzaralari



13 Ocak 2008 Pazar

# 3 Moskova Metrosu


Josef Stalin tarafından 1931'de inşaası başlatılan Moskova Metrosu, günümüzde büyüklük bakımından New York, Paris veya Londra metroları ile karşılaştırılsa da iç mimari ve dekorasyon bakımından dünyanın en güzel metrosu olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Moskova Metrosu kuşkusuz dünyanın en çok yolcu taşıyan metrosudur. Herbiri sanat harikası olarak kabul edilen 172 istasyonda hergün yaklaşık 8 milyon kadar kişi yolculuk etmektedir. Moskova Metrosu devlet tarafından işletilmektedir.


Metro başlı başına bir turizm kaynağı da sayılabilmektedir. Çünkü ülkeye gelen binlerce turist bu tarihi metroyu ziyaret etmektedirler. Ayrıca metronun haritasına bakıldığında başka sistemlerde olmayan ilginç bir harita yapısı vardır. Toplam 12 hattın bulundugu Moskova Metro'sunda her hattın kendine ait ismi ve rengi bulunmaktadır. Hatlar genellikle Moskova'nın dışından merkezine doğru yönlenmiştir. Sadece çember isimli -ring- hattı (20km) tüm diğer hatları keserek transfer hattı gibi kullanılmasını sağlamıştır. Ayrıca hattın ismi ve istasyonların isimleri yolculuk sırasında anons edilmektedir. Anonsu yapan kişi erkek ise bindiğiniz trenin yönü Moskova'nın merkezine doğru gidiyor, kadın ise merkezden dışarı doğru gidiyor anlamı taşımaktadır. Ring hattı için erkek anons sesi saat yönünde, kadın anons sesi saatin ters yönünde yol aldığınızı göstermektedir. Ayrıca tüm metro sisteminin neredeyse tamamı yeraltında kurulmuştur. Sadece 1 , 2 ve 4 numaralı hatlar Moskova nehrini köprüyle geçmektedir ve yeryüzüne çıkmaktadır. Saat sabah 05.30 ile gece 01.00 arasında toplam 19,5 saat aralıksız çalışan Moskova metrosu, yoğun saatlerde 90 saniye aralıklı seferler yapmaktadır

# 4 Moskovadan Hatun Manzaralari



12 Ocak 2008 Cumartesi

10 Ocak 2008 Perşembe

# Moskova Klub Ray









Bu yazimizda Moskovadaki barlari ve klubleri tanitmaya calisacagim.Yolculugumuz Moskovanin en iyi klublerinden biri olarak kabul edilen Ray ile basliyor.Ray Turkcede Cennet anlamina geliyor.Ve zaten iceri girdiginizde bunun ne anlama geldigini anliyorsunuz.Moskovadaki bircok taninmis simanin ve unlu bayanlarin favori mekanlarindan biri olarak kabul edebiliriz Ray i.


Ozellikle genc manken adaylarinin Abramovich lerini bulma yeri olarak da nitelendirebiliriz.


Klube sahsi arabanizla gitmenizi tavsiye etmiyorum cunku otopark ucretleri klub onunde arabinizi birakirsaniz (160 $),50 metro ileride birakirsaniz (80$),200 metro uzakta birakirsaniz ( 50 $) civarinda.


Klube giris icin belli bir ucret odemiyorsunuz ama siki bir sekilde face control ve dress code dedigimiz bir guvenlikle karsilasiyorsunuz.
Buradan da gectiginizde kendiniz bambaska bir dunyada buluyorsunuz.
Iceride masada oturmak istiyorum diyorsaniz minimum 1000 $ i gozden cikarmaniz gerekir ki bu fiyata masa bulmaniz cok zor.Masa fiyatlari genelde 3000-15000 $ arasinda degisiyor.
Moskovaya geldim burayi da gormek istiyorum diyenler icin adres :
Метро: Полянка
Адрес: Болотная наб., 9
Телефон: 767-1474



9 Ocak 2008 Çarşamba

# 3 Moskova Geceleri

# Dun arkadasin da kafasi bozuk,hadi diskoya gidelim orada icelim dedik.# Sizin neyinize bu kadar icmek a? Bilmiyor musunuz sabah ne olacak anasini satayim ?

# 1.5 sise votkayi guzelce red bull esliginde bitirdik,3 er tane birayi cila yaptik.2 ser tekila caktik,ondan sonrasinda zaten yekten devam ettik icmeye,ne ictigimi saymaya calissam yalan olur

.# Ciktik klubten,ikimizinde icinde seytanlik var,kafamiz guzel zaten,hadi masaj salonuna,atladik gittik,oturduk odaya karsimiza gecti 10 tane hatun en seksi ic camasirlariyla.Neyse sectik birer tanesini.

# Ben yuzustu yattim 1 saat guzelce bir masaj ( Dunyadaki tek masaj fakultesi burada moskovada bir universitede var ve kizlarin hepsi oradan diplomali,yani cinsel iliski kizlarla soz konusu degil)Sadece masaj esnasinda 2 tarafta ciplak oluyor,sadece siz degil

#Ciktik oradan kendimize gelmis sekilde eve vardik.# internete bir bakayim dedim.baktim mesaj gelmis,beni terkeden kizdan.5-10 gun once buna ters birseyler yazmistim,yumusak sekilde cevap vermis.sagolsun yine kalbimi yerinden oynatti.

# uyumusum sonra,kalktim agzimda damla su kalmamis,attim kendimi 5 litrelik damacananin icine.

# simdi de bahis yapiyorum sevgili arkadaslar.

# bugun carsamba akmaya devam ortamlara.

# nereye kadar bu hayat boyle gidecek? ...

# 2 Moskova Metrosu

Moskova metrosunda hergun ilginc seyler gormeniz mumkun.Ozellikle soguk havalarda alkoligi fazla kaciran icin en guzel siginma yeri,veya otel mi demeliyim acaba?

Asagida da rus genclerinin bir hatuna yapmis oldugu komik sakayi goreceksiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=iB8JIFams-4

# 2 Moskovadan Hatun Manzaralari



8 Ocak 2008 Salı

# 2 Moskova ya Dair Notlar

Moskova ve kendimden notlarin 2.bolumundeyiz (Ilki kadar uzun olmayacaginin garantisini verebilirim)Tabiiki de geleneksel olarak Rus bayan arkadaslarimizdan basliyoruz.

# Rus kizlarina genelde ulkemizin insani tarafindan Natasa gozuyle bakliyor.(Kibarini yazdim)Eger ciktiginiz rus bir kizsa ve sizi sevmiyorsa vay halinize,ama eger ciktiginiz kiz size asiksa o zaman iddaaya girmeye hazirim dunyanin en sadik insanlarina haline geliyorlar.Ve iliskinin icin yapamayacaklari fedakarlik yok.(Ulke degistirme,din degistirme vs)

#Gecenlerde arkadaslar tuttular beni bir film studyosuna goturduler.Meslekleri bu oldugu icin calistiklari filmin birkac sahnesini cekerlerken bende misafir olarak izledim.Burayi okuyan arkadaslardan birkac tanesi firlamalik yapacaklar.FIlm rus filmi ya soracaklar - Abi konulu mu ? Evet konuluydu.Filmin basaktoru olan eleman bir ofise elinde cuvalla giriyor.Icerinde kendisini dunyalar seksisi,derin yirtmacli siyah dar bir elbise giymis bir afet bekliyor.Elemanin sevgilisiymis.(Lan o kiz sana bakar mi pezevenk diyorum icimden)Ama eleman cuvalin icindekileri bosaltmaya baslayinca bakmasinin nedeni ortaya cikiyor.Dolarlar masanin uzerine yigiliyor.(sanirim hepsi gercekti)Kiz hemen icgudusel olarak masanin uzerine oturup,elemani kendine dogru cekiyor ve sevismeye basliyorlar.Ben o sirada dalmisim ki,rejisorun KES! sesiyle kendime geldim.Sansima ayni sahne 7 kez tekrarlanmak zorunda kaldi,ilgincti

# Su an hava - 17 derece ve sacina jole surup disari cikan tek salak sanirim benim Moskovada

# Eski ortaokul ogretmenim travesti olmus,gecenlerde Lalelide gormusler

# Size ev arkadasimi tanitayim.Babasi Nijeryali,Annesi Rus,yani dogustan sanslilardan ten rengi olarak.Adam ayni John Carew.John Carew hizini silin,son vuruslardaki becerisini de silin,5-6 cm kisaltin,aha benim ev arkadasi.

# Hic dusundunuz mu acaba tribundeki fanatik gruplarda escinsellerde var mi ki? (Oraya geliriz ananizi ... derken veya Alayinizi s...cez derken hangi ruh hali iceriside oluyordur ki acaba? )

# Benim Jenyaya dun gece internetten sert bir mesaj attim,nasil icim rahatladi anlatamam.not:Jenya sende bana cevap atsana.

# Burada bizim Nargileye Kalyan adini vermisler,kil oluyorum.Kalyan asagi Kalyan yukari.

# Evlenip Balayına Gidiceğime, Bekar Kalıp Alayına Giderim!!! son zamanlardaki favori sozum

# Bu lanet bilgisayar yuzunden artik korluk derecesinde gormeye basladim.3 metreden sonraki hersey benim icin ayni gorunuyor.

# Moskovada sakin yolda basiniza birsey gelmesin,hapi yuttunuz demektir.Gecenlerde yasli bir adam merdivenlerden dustu metroda.Basi yere carpti ve kanlar icinde yerde yatiyor ve inanin Allahin kulu egilip yardim etmedi.Artik oldu mu kaldi mi bilmiyorum.

# Gozum gormuyor tamam da sanki diger butun organlar tam calisiyor.Son zamanlarda cigerimde isyan bayragini acti.Aniden ara sira yanma oluyor,sanirim yolun sonuna yaklasiyoruz.

# Benim ev arkadasiyla 10 gun once muhabbetine iddaaya girdik,kim daha cok kiz goturecek yaz basina kadar diye,hepsini kagida yazacaz.10 gun once basladik adam 4-1 onde.Haksiz rekabet budur iste ten farki.

# Benim eski kiz cok guzel fotograflar cektirmis eklemis internetteki sayfasina,altina birsuru yavsak mesaj atmis.Cok guzelsin,tanismayi cok isterdim seninle,vucuda bak falan filan diye.Agir kufrettim icimden.

#Su dunyaki en romantik insanlar erkekler kardesim.Aksini iddaa eden beri gelsin! Asik oldugumuz anda bir kiza aklimizdan kesinlikle onla seks yapmak gibi birsey gelmiyor.Direkt beynimiz belatindan kalbimize dogru kayiyor.Kizlar ise herzaman mantiklariyla hareket ediyorlar.

# Bugunluk bu kadar. Fin-End

# 1 Moskovadan Hatun Manzaralari


Dunyanin en guzel hatunlarinin Rusyada oldugunu soylememe gerek yok sanirim

7 Ocak 2008 Pazartesi





128 ayri istasyonu bulunan Moskova Metrosundan birbirinden guzel kareler.Gercekten icinde gezerken bir muzedeymissiniz hissini veren bu tarihi metroyu gelip yerinde gormek gerek.

# 1 Moskova Metrosu







Metroda da trafik olur mu demeyin.Videoyu izleyin.Sonra karari kendiniz verin.

Tarih Kokan Bir Yer:Kizil Meydan


Moskova denince akla ilk olarak Kizil Meydan gelir.Yuzyillar boyunca komunizmin kalbi olmustur.Sag tarafinda Devlet Baskani Putin in de yasadigi Kremlin Sarayi bulunur.Sol tarafinda ise unlu alisveris merkezi GUM vardir.
Kizil Meydanin ana girisi tarih muzesinin hemen yan tarafindaki demir kapidir.Meydanin en sonunda Aziz Vasiliy Kilisesi bulunur.Meydanin icinde ayrica donemin unlu Koministlerinden Lenin in mozalesi bulunmaktadir ve haftanin belli gunlerinde ziyarete aciktir.Ayrica Aziz Vasiliy Kilisesinin hemen yaninda bulunan oval seklinde bir yer vardir.Burada suclular cezalandirilir ve idam cezalari verilirmis.


Kizil Meydan a gittiginizde donemin unlu kisilerinin benzerleriyle fotograf cektirme sansina da sahipsiniz.Yukarida da gordugunuz uzere Lenin in benzeri,hemen hemen hergun meydanda tursitleri bekler.
Meydana diger bir acidan bakarsak karsimiza tarih muzesi cikar.Onun hemen sag tarafindaki alcak bolmeden ya da sol tarafindaki yoldan meydana giris yapabilirsiniz.
Ayrica Kizil Meydan da halen onemli gunlerde cesitli torenler yapilmaktadir.


Al O Formayi da...

Federasyon yetkilileri bizi cildirtmaya ve sasirtmaya devam ediyor.Bu sefer ki konu milli takim formasi.Nike ile yapilan anlasmadan ve sir gibi saklanan forma haberinden sonra bende buyuk bir beklenti icine girmistim.Dedim Nike dir yapar kral bir forma.Ama unuttugum birsey vardi; Nike belli basli ulkeler ve futbol takimlari disinda kimse icin ozel bir dizayn yapma zahmetine girmiyordu.Ve uzun bekleyisten sonra bize yeni forma diye yukarida fotosu bulunan,Carsamba pazarinda rahatlikla bulabileceginiz bir formayi alin size yeni dizayn diye gozumuzun icine soktular.Basta saka yapiyorlar zannettim ama ciddi ciddi bize bu formayi giydirmeye calisiyorlar.Sonu ne olacak bilmiyorum bu isin ama beni aldi bir telas sormayin.

Zenit ve Tekke

Fatih Tekke Rusya ya gelince burada yasayan biz Turkleri de haliyle bir heyecan kapladi.Neyse bir arkadasim anlatti.Bunlar Tekke yle beraber Peterburg taki yegane Turk Restoraninda yemek yiyiyorlar.Masada 10 kisiler.Konu haliyle futboldan aciliyor.Fatih e sorular basliyor,konu Turkiye ligine geliyor.Fatih e Galatasaray ile ilgili bir soru sorduklarinda; Fatih direkt olarak Galatasaray i da,Galatasaraylilari da hic sevmem diyor.Tabii masada buz gibi bir hava esiyor.Benim arkadas dahil olmak uzere masadaki 4 Galatasarayli ayaga kalkip masayi terkediyor.Acaba hata Fatih te mi,yoksa onun Rusya ya gelisini cok onemli bir mesele haline getiren bizlerde mi diye sormadan edemiyorum kendime...

Uyumayan Sehir Moskova


Moskova Geceleri # 1

Buraya simdi kendimden ve moskovadan ilginc notlar yazacagim ( ilginc olanlar moskovadan tabii ki de)
Tabii ki de uzunca bir yazi olacagi icin okunsun istiyorum bu yuzden notlara moskova ve dogal olarak da Rus kizlariyla ilgili notlardan baslayacagim. (Boldladim burayi dikkat ceksin biraz)
2004 Mayis tan beri Moskovada yasiyorum,hala anlayamadigim seyler var burada.

# Rus kizlarinin ayna hastaligi gercekten klinik boyutta,nerede olduklari farketmiyor kesinlikle aynada makyajlarini kontrol ediyorlar (bar-disko-metro-restaurant-kafe vs.) Salak! Zaten guzelsin.
# Dunyanin en mesgul insanlari Rus kizlari! Lan bulusalim diyorum kiza bugun,yok benim bos zamanim cok az gelecek hafta cuma gunu saat 17.30 dan sonra bulusabiliriz diye bir cevap veriyor oha oluyorum!

# Yine ayni irkin kizlarinin etek altina sacma sapan kulotlu corap tercihlerine,acik yazlik ayakkabilarda bile kulotlu corap tercihlerine ILLET oluyorum.Bu konuda Turk kizlarini zevklerinden dolayi kutluyorum.Ne varsa bizim kizlarda var.

#Gecenlerde burada Moskovadan bir t-shirt aldim,uzerinde uzunca bir ingilizce yazi var,alirken dikkat etmedim,evde okumaya basladim,yazan kimse beginner seviyesinde yazmis,heryerde imla hatalari var,herifler ingilizceyi katletmisler. (Yalan soyluyorum! Ama itiraf etmesi zor t-shirtu Turkiyeden almistim)

#Yolda simdi geliyorum,lan dedim soyle basimdan gecenleri bende yazayim surada,kafamda siraliyorum neler yazagimi,ama simdi korktugum basima geldi,cogunu unuttum!#Eski kiz arkadasimi hala kopek gibi seviyorum! Ve unutamadim!#Bu aralar bir Pro Evoloution Soccer 2008 sevdasidir aldi gitti.Eve giriyorum,ev arkadasi zaten dunden razi,basliyoruz maclara,1-2-3 derken bir bakmis 10 tane mac yapmisiz.3-4 saat gecmis.Sonra butun gun sol basparmak mosmor geziyorum.(Gamepad sagolsun)

#Eve cekyat aldim sekil bir tane,artik orada yaiyorum,yeni ya! Ama usengecligimden acmiyorum cek yati,ben cekmeden yatiyorum,iki buklum sekilde.#Son zamanlarda hayatta beni heyecanlandirabilen 2 tane sey var;Birincisi eski kiz arkadasimi dusunmeye baslayinca,ikincisi futbol bahislerinin takibi sirasinda.

#Sac trasi olmam gerekiyor,az once gittim berbere,aksamustu 18.00 e randevu verdi,o saate kadar doluymus.18.00-18.30 arasi sizin zamaniniz dedi.Vay anasini her turlu oyle ya da boyle 30 dakikada benim isi bitirecek demek ki.Bu arada burada erkek berber yok,saclarinizi sadece bayanlar kesiyor.

#Kiz arkadasimi hala kopek gibi sevdigimi soylemis miydim?

#Bu yaziyi yazarken devamli yazdiklarimi mouse un sag tusuna basarak copyliyorum.Birsey falan olur bok yoluna gitmesin bu kadar yazi,vallaha bir daha kesinlikle tekrar yazmam,inanilmaz usengecim.

#Usengeclikten konu acilmisken belirtmeden gecemeyecegim,evimi temizlemem lazim ama nasil olsa yeniden kirlenecek mantigiyla yuzeysel temizlik yapiyorum,sahne arkasina gelen misafir bakmadiktan sonra problem yok.

#Moskova ne pahali memleket be kardesim,ayda 2000 $ kesinlikle yetmiyor,ay sonlarinda kufretmeye basliyorum,cok fazla yaptigim birsey de yok hani.

#Herseyin bir doyum noktasi oldugunu anliyorum artik.Her erkegin fantazisidir,guzel kadinlar,3 senelik Moskova yasamimdan artik guzel kadinlar siradan gelmeye basladi.Onceden pazartesi,sali,carsamba diye ad verdigimiz kiz gruplari yapip,doyumsuzlugumuzu giderirken,artik haftada bir kiz yeter de artar oldu.

#Buradaki gece hayati iddaa ediyorum dunyanin hicbiryerinde yok.Surada haftasonlari takildigimiz gece klubleri,diskolar buyuk hayat tecrubesi.Ileride erkek torun olursa anlatirim artik

.#Yas 26,CV imi 3-5 isyerine biraktim,sagolsunlar ilgilendiler.Hersey cok iyi gidiyor ama istedigim maasi sorduklarinda tikaniyoruz.2500 $ dan fazla teklif edemiyorlar.Bende su ana kadar ki tecrubelerimle tabii ki daha fazlasini istiyorum,insan kendine herzaman en yuksek degeri biziyor ne de olsa.

#Burada bizim facebook un ruscasi var,cok benzer bir site,gecenlerde benim eski sevgiliyi buldum. (Bulmusum! Desene adamlara aradim yarim saat sonra buldum diye!)Neyse baktim fotolarina falan benden sonra cektirdigi,cok mutlu gorunuyor,(uzerinde de benim hediye ettigim t-shirt)

#Bazen kafam atiyor,basliyorum plan yapmaya,ulan gidip Antalyaya orada mi yasasam.Sonra kendi kendime diyorum,otur oturdugun yerde,nasil olsa donup dolasip donecegin yer orasi.

#Alkolu Turkiyede daha cok tuketiyorum,burada daha ucuz ve daha cok ortam olmasina ragmen.Demek ki neymis,Turkiyede insanlar sosyal aktivite azligindan kendisini ickiye veriyor.

#Bu kadar yazi yazdim merak ediyorum acaba bu satira kadar hepsi okuyabilen var mi? Varsa ona kucuk bir hediye verecegim.

#En az Turkiyedeki kadar burada da telefon manyakligi var.Herkes en son cikan modelin pesinde,sanki bir bok var.Ben benim emektar 6600 i daha yeni degistirmek zorunda kaldim,artik 2-4-6 tuslari calismiyordu,Dua etmeye baslamistim,yeni aldigim telefon numaralarinda bu sayilar olmasin diye.En iyi telefon mesaj atabilen ve arama yapilabilen telefondur.

#Iki ustte verecegimi iddaa ettigim hediye var ya,aslina o yok.Yalan soyledim.Hadi okumaya devam.#Jenya seni hala kopek gibi seviyorum.(Eski kiz arkadasim oluyor)

#Burada futbol maclari konusunda inanilmaz sansliyim.3 tane Moskova takimi Avrupa kupalarinda oynuyor ve bircok Avrupanin buyuk takimi buraya geliyor.Ama ben gotumu kaldirip maclara gitmeye useniyorum.Hava soguk ya ondan.Onumde tv var nasil olsa diyorum.Buranin en buyuk stadi sadece bir metro istasyonu uzagimda olmasina ragmen hem de

.#Gecenlerde 19 yasinda bir kizla kisa bir sure takildik,kiz hemen sevgili moduna girdi,kendi kendine gelin guvey oluyor,artik mesajlarina cevap vermiyorum.#Evde dag gibi Dvd arsivi oldu,paso yeni cikan filmleri aliyorum,en son ne zaman evde film izledin diye sormayin,heralde yaz basiydi.

#Biliyorum artik bunaltici olmaya basladi yazilarimi okumak.Belki de en iyisi daha sonra devam etmek.

# Jenya bana yine mesaj atsana...