17 Ocak 2008 Perşembe

Burası Moskova: 50 dolara araba yıkanır!

Fiyatların çıldırdığı Moskova'da son şok: Arabanızı 1270 ruble, yani 50 dolar vererek yıkatmaya ne dersiniz? Durun, hemen heyecana kapılmayın. Ortada bir "numara" yok. Amerikan filmlerinden gördüğünüz gibi, yarı çıplak kızlar, ıslak tişörtlerle bir yandan arabanızı yıkayıp bir yandan da striptiz filan yapmıyor. Herşey olabildiğince basit. Siz, Moskova'nın özelliği olmayan bir oto yıkayıcısında "En fazla 500 rubledir" diye anahtarı Tacik çocuklara teslim ediyorsunuz, 20 dakika sonra, "Borcunuz 1270 ruble!" diyorlar!

Olay, Vavilova ile Nahimovskiy Prospekt'in buluştuğu köşede açılan oto yıkayıcısında geçiyor. Moskova'da iki pizza, iki biraya 50 dolar ödemeye alıştık ama araba yıkamak için bu parayı ödemeye alışmak zor olacak! Dünyanın bir başka şehrinde anlatsanız kimseyi inandıramayacağınız bu hadise, Moskova'nın artık "vakayı adiye"lerinden biri. Başına bu felaket gelen Türk arkadaş dayanamayıp "Fiyat tarifesinizi getirin bakalım" diyor. Liste önüne konuyor. Yok bir yanlışlık. Arabanın "ful temizliği" için 1270 ruble isteniyor, ama içine temizlikten sonra sprey bile sıkılmadan. Burası Moskova! Arabanızı yıkamadan evvel fiyatı sorun, yoksa arabanız gibi siz de "soğuk bir duş" almış olursunuz!

1 yorum:

MeRaiL dedi ki...

Hmmmmm, ben bu yaziyi gecen sene moskovalife'da mi ne okumustum, bakiyorum bir de bloglari varmis yazilarini orada da yayinliyorlarmis.. Sanirim Ctrl+c ve Ctrl+v olayina girmissiniz... :((